Wat duurzaamheid en Wereld Aarde Dag voor Nikwax Partners betekenen

Nikwax is een bedrijf waarbij duurzaamheid centraal staat. Sinds de oprichting in 1977 hebben we nooit meer PFAS of spuitbussen in onze producten gebruikt, en we hebben ook onze operationele CO2-uitstoot tot die datum gecompenseerd. In 2022 publiceerden we het eerste duurzaamheidsrapport van Nikwax, waarin we onze doelstellingen voor de komende drie jaar schetsten. We zijn er trots op dat we onze CO2-emissiedoelstellingen in scope 1 en 2 maar liefst 18 maanden eerder dan gepland hebben bereikt. U kunt het rapport hier lezen of bijwerken.

Ter gelegenheid van Wereld Aarde Dag op maandag 22 april hebben we zes Nikwax-partners gevraagd hun mening te geven over duurzaamheid en wat dit voor hen betekent…

Ik zie dat Wereld Aarde Dag een kans is om de natuur voor mijn deur te waarderen. Het is zo gemakkelijk om deze ruimtes zoals we ze elke dag zien over het hoofd te zien, maar er zijn overal om ons heen bloeiende ecosystemen en Earth Day herinnert ons aan de rol die we spelen in de toekomst van onze ecosystemen, zowel lokaal als mondiaal. Naarmate de temperaturen stijgen, zijn het niet alleen de grotere systemen die moeite hebben zich aan te passen, maar ook die in mijn plaatselijke parken en stranden. Dag van de Aarde herinnert me eraan dat de acties die we ondernemen om ons lokale milieu te beschermen er wel degelijk toe doen en een verschil maken, hoe groot of klein ze ook zijn.
Georgie McLoughlin, duurzaamheidsmanager

 

Voor mij betekent het een manier van leven – een manier om te bestaan naast vele andere wezens op de planeet. Het betekent ook genieten van de wonderen van de wereld, maar met diep respect, en bijdragen aan de gemeenschap. We moeten het samen doen.
Eric Lindemans, hoofd verkoop Benelux

 

 

 

 

Voor mij komt duurzaamheid neer op het maken van kleine, doordachte keuzes in het dagelijks leven. Van het onnodig uitschakelen van verlichting tot het lager zetten van de verwarming; van het opgebruiken van restjes tot het eten van minder vlees; van het hergebruiken van oude tassen en verpakkingen tot het correct recyclen. Hoewel het moeilijk kan zijn om nieuwe gewoonten aan te leren en ze te doorbreken maar al te gemakkelijk, heb ik gemerkt dat de kleine en vaak voorkomende aanpak thuis mijn gezin en mij helpt om op de automatische piloot duurzame keuzes te maken. Ik zie Wereld Aarde Dag als een kans om het bewustzijn te vergroten van hoe collectieve kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken.
Lucy Renton, hoofd van de groep Copy & Content

 

 

Wereld Aarde Dag is een geweldige kans om beter na te denken over ons milieu en de manier waarop we leven, wat voor velen van ons niet zo duurzaam is als het zou kunnen zijn. Hoewel we allemaal vertrouwen op de uitvindingen van de industrie die ons leven comfortabeler maken en deze waarderen, moeten we op Wereld Aarde Dag onze gadgets uitschakelen en tijd in de vrije natuur doorbrengen en de schoonheid van de natuur en onze planeet waarderen.
Ewa Zydek, klantenservicespecialist, Duitsland

 

 

Naast mijn werk in de Outdoor Industrie, breng ik een groot deel van mijn vrije tijd door in de natuur. Ik ben een fervent mountainbiker en heb in een paar landen buiten Groot-Brittannië gefietst; van Frankrijk en Spanje tot de VS en Hawaï. Ik heb ook het geluk gehad om door de jaren heen veel andere landen over de hele wereld op vakantie te bezoeken en ik merk dat elke nieuwe ervaring van de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van terrein, flora en fauna en mensen de overtuiging versterkt dat dit een prachtige en gevarieerde planeet die we ons best moeten doen om te beschermen voor alle soorten die erop leven.
Tom Redfern, creatief directeur

 

 

Voor mij betekent duurzaam zijn dat we allemaal veranderingen doorvoeren, groot of klein, die onze natuurlijke wereld ten goede kunnen komen, en Wereld Aarde Dag geeft ons de nadruk op het belang van de bescherming van deze planeet. Doordat ik tijdens het wandelen met mijn hond kan genieten van lokale bossen of weelderige groene velden, kom ik dagelijks in aanraking met gevarieerde habitats die een schat aan bomen, planten en dieren in het wild bevatten – die allemaal een belangrijke rol spelen voor het milieu. Ik had het genoegen IJsland te bezoeken, een land met een van de laagste CO2-uitstootcijfers van Europa, en wat een inspirerend land is het als het gaat om aandacht voor het milieu! Het buitenleven geeft ons vrijheid weg van technologie, wat ons zowel fysiek als mentaal ten goede komt. Of je nu wat zwerfvuil opraapt tijdens een wandeling, goederen hergebruikt of recyclet, of wilde bloemen plant waar de bijen van kunnen genieten in je tuin, jij kunt helpen een verschil te maken en samen zullen deze kleine handelingen tot veel positieve verandering leiden.
Kim Paterson, uitvoerend assistent van de CEO

© Header Image: Elena Mozhvilo, Unsplash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *