Van januari tot december heeft Nikwax je uitrusting onder controle…

Met een product voor elke maand van het jaar houdt Nikwax je het hele jaar 2024 droog en comfortabel, ongeacht het weer! Onze PFC-vrije reinigings- en impregneringsproducten op waterbasis kunnen in de wasmachine, kosten geen (aard)kloot (zowel letterlijk als figuurlijk) en zorgen ervoor dat je outdoorkleding, schoeisel en uitrusting er weer als nieuw uitzien, optimaal presteren en langer meegaan. Het is nooit te laat om Nikwax te gebruiken voor je uitrusting – wat je favoriete stijl of merk ook is, wij hebben het product voor jou…

Januari
Bij een nieuw jaar horen nieuwe voornemens en, zoals het je misschien niet zal verbazen, meer bewegen staat bovenaan als populairste doel. Als je deze maand naar de parken, trottoirs of bergen gaat, zorg er dan voor dat je basislaag warm is en tegen een stootje kan. Wool Wash is de ultieme 2-in-1 reiniger en conditioner die alle Merino en wollen sportkleding zowel ontgeurt als de  droogsnelheid verbetert.

Februari
De kortste maand van het jaar en vaak de modderigste, wandelschoenen kunnen het zwaar te verduren krijgen op de paden en trails als sneeuw en ijs beginnen te ontdooien in de aanloop naar de lente. Ons allereerste Nikwax-product, Waterproofing Wax for Leather, dat meer dan 45 jaar geleden werd ontwikkeld, maakt leren wandelschoenen direct waterdicht en revitaliseert tegelijkertijd hun ademende en soepele eigenschappen. Het wordt aanbevolen voor gebruik op alle glad leren schoeisel, inclusief schoeisel met Gore-Tex®, eVent® en Sympatex® membranen.

Maart
Dit is de maand om vooruit te lopen en je waterdichte jas voor te bereiden op de buien van april! Nikwax heeft er altijd voor gepleit om het weer voor te blijven en Tech Wash en TX.Direct helpen je daarbij. Het complete onderhoudssysteem voor grondige reiniging, verbetering van de waterafstotendheid en revitalisering van het ademend vermogen van uw kleding bij nat weer. Onze bestsellers zijn nu verkrijgbaar in een handige Twin Pack.

April
April is weer een maand om vooruit te plannen – alleen deze keer roept kamperen! Ons kampeerseizoen in de Benelux begint meestal tegen het einde van deze maand, wanneer we het koudere weer achter ons laten, en gaat in mei van start. Of je tent nu gemaakt is van 100% katoen of synthetisch materiaal, dit is het moment om hem uit de opslag te halen en hem op te frissen voor gebruik.

Als je een tent van canvas hebt, zorgt Cotton Proof ervoor dat je tent waterafstotend wordt en weer ademt, zodat je minder gewicht hoeft toe te voegen als het weer niet meespeelt. Voor synthetische tenten, Tent & Gear SolarWash en Tent & Gear SolarProof.  in combinatie gebruikt, reinigt, versterkt de stof, beschermt tegen UV-beschadiging en (zoals bij alle Nikwax producten) versterkt de waterafstotendheid.

Mei
Mei is vrij betrouwbaar qua weer en luidt het begin in van een warmer, droger seizoen. Combinatieschoeisel komt dan goed van pas. Maar hoe verzorg je schoenen en laarzen van gemengde materialen het best? Met Nikwax Fabric & Leather Proof natuurlijk! Van cruciaal belang is dat de speciale texturen van deze stoffen behouden blijven, terwijl ze waterdicht worden gemaakt en blijven ademen. Zoals alle Nikwax schoeiselproducten is het ook geschikt voor gebruik op Gore-Tex®, eVent® en Sympatex®.

Juni
Als het weer blijft opwarmen, doet ons lichaam dat ook, wat betekent dat onze basislagen nog harder moeten werken om ons comfortabel te houden in de buitenlucht. BaseWash reinigt en deodoriseert niet alleen, maar zorgt er ook voor dat uw onderlagen sneller drogen en beter koelen. Samen zorgen deze productvoordelen ervoor dat u zich langer fris en comfortabel voelt! Het wordt aanbevolen voor alle synthetische basislagen en next-to-skin vocht afvoerende kleding.

Juli
Het plakkerige seizoen is aangebroken en ons schoeisel weet dat maar al te goed! Het herhaaldelijk aantrekken met blote voeten in onze schoenen en sandalen leidt tot een opeenhoping van vuil, zweet en lichaamsolie, wat de groei van bacteriën bevordert en ervoor zorgt dat schoeisel gaat stinken, vooral bij warm weer (hetzelfde geldt zelfs als je sokken draagt). Sandal and Sports Shoe Wash is de ultieme eenvoudig te gebruiken zomerschoenredder, die al het niet-waterbestendige schoeisel, inlegzolen en voetbedden opfrist en deodoriseert voor een betere zomerschoenervaring.

Augustus
Hoewel het in deze tijd van het jaar meestal vrij droog is, is het belangrijk om voorbereid te zijn op onvoorziene koele of natte omstandigheden, vooral met ons veranderende klimaat. Als je op een bepaald moment naar je softshell jas moet grijpen, zorg er dan voor dat deze aan je eisen voldoet door hem van tevoren te reinigen en te impregneren met Softshell Proof Wash-In of Spray-On. Deze producten, die worden aanbevolen voor Windstopper®, Schoeller® en alle andere softshell kleding, zorgen ervoor dat water wordt afgestoten op de plekken waar dat het meest nodig is en dat het ademend vermogen wordt hersteld.

September
Een van onze populairste producten komt deze maand tot zijn recht als het weer begint af te koelen en bomen hun bladeren laten vallen. Onze Footwear Cleaning Gel helpt je om je schoeisel in één klap klaar te maken voor de herfst; het reinigt effectief, herstelt de waterafstotendheid en herstelt het ademend vermogen om je voeten comfortabeler en droger te houden in wisselvallig weer. Verkrijgbaar in spons- en sprayvorm. Als je je laarzen en schoenen reinigt met Footwear Cleaning Gel, gevolgd door een van onze schoeiselproofingproducten, blijven je schoenen schoon en je voeten droog.

Oktober
Het kan moeilijk zijn om je te kleden voor deze tijd van het jaar, waarin het vaak koud maar niet ijskoud is. Een softshell is niet warm genoeg, maar het is nog veel te vroeg om je donsjack af te stoffen. Een lichtgewicht, synthetisch isolatiemateriaal zoals een behaaglijke fleece is meestal de juiste keuze, en wij hebben precies het juiste product om het in topconditie te houden. PolarProof voegt waterafstotendheid toe, revitaliseert de isolatie en verhoogt de duurzaamheid van je fleece, zodat het je warmer en droger houdt in wisselvallige weersomstandigheden.

November
Wie houdt er niet van dons in deze tijd van het jaar? Het biedt een uitzonderlijke warmte/gewichtsverhouding, is licht van gewicht en wordt algemeen beschouwd als de beste isolator die er bestaat. Maar met dons gevulde kleding heeft deskundige zorg nodig om keer op keer optimaal te blijven presteren. Onze Down Wash.Direct en Down Proof producten zijn speciaal samengesteld om de delicate eigenschappen van dons te verbeteren en te beschermen, waterafstotend te maken en de isolatie te herstellen zodat je droger en warmer blijft in de slechtste weersomstandigheden.

December
Het Europese skiseizoen begint in deze maand in alle hevigheid en als je het geluk hebt om de piste op te gaan, zorg er dan voor dat je onze skiproducten bij de hand hebt. Ski Skin Proof voegt waterafstotendheid toe om te voorkomen dat ijs zich ophoopt op de vezels van je skivellen, waardoor je beter glijdt en minder kick hebt.  Visor Proof is een regenafstotend middel dat het zicht verbetert en wordt aanbevolen voor alle vizieren en goggles. Glove Proof voegt waterafstotendheid toe en behoudt de grip en het ademend vermogen van stoffen en leren handschoenen, zodat je handen warmer en droger blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *