Update over het Nikwax Sustainability Report

Sinds de oprichting van het bedrijf 47 jaar geleden hebben we bij Nikwax een duidelijk duurzaamheidsconcept nagestreefd: als milieuvriendelijke fabrikant van reinigings en impregnerende middelen hebben we schadelijke PFC’s of drijfgassen in spuitbussen vanaf het begin volledig vermeden. Ons driejarenplan vanaf 2022 zal Nikwax nog verder leiden naar een duurzame toekomst. Het is gebaseerd op zes kerngebieden die zijn afgestemd op de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling. Nikwax staat voor de ethische en eerlijke behandeling van medewerkers, uitwisseling met experts en partners, schone chemie, steun voor natuurbehoud, de circulaire economie en klimaatbescherming.
Tot nu toe hebben we de volgende mijlpalen bereikt:

Geen milieubelastende chemicaliën
Nikwax heeft nooit schadelijke spuitbussen of PFC’s gebruikt in onze producten en zal dat ook nooit doen. Het productieproces wordt streng gecontroleerd volgens milieuvriendelijke normen en gemeten met de Higg FEM (Facility Environmental Module) score. Waterverbruik en chemisch, energie- en afvalbeheer worden gecontroleerd. Sinds 2022 hebben we de Higg FEM-score met 13% verbeterd.

Copyright: World Land Trust, Kirsty Burgess

Natuurbehoud
We zijn erin geslaagd om alle CO2-uitstoot van Nikwax sinds de oprichting van het bedrijf te compenseren. Daarnaast doneren we 1% van onze jaarlijkse winst aan milieu- en sociale doelen. Hiervoor werken we nauw samen met de World Land Trust, die bijvoorbeeld herbebossingsprojecten ondersteunt.

Vermindering van plastic afval
Al onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled plastic en kunnen ook weer gerecycled worden. Nikwax onderhoudsproducten verlengen de levensduur van je outdoor uitrusting, zodat deze zo lang mogelijk meegaat en je daardoor minder afval produceert.

Klimaatbeschermingsplan
Als onderdeel van ons klimaatbeschermingsplan hebben we onszelf drie doelen gesteld voor 2025, die we al hebben bereikt. We zijn erin geslaagd om onze directe CO2-uitstoot en onze indirecte uitstoot, bijvoorbeeld door energieleveranciers, met 30% te verminderen. We hebben ook onze CO2-uitstoot van bijvoorbeeld zakenreizen gemeten en werken eraan om deze te compenseren met de hulp van de World Land Trust. Tegen 2030 zullen we onze kooldioxide-uitstoot met 46% verminderen. Deze strategie is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke bevindingen.

Copyright: Dan Meyers, Unsplash

Ethisch & Eerlijk
We zijn er trots op dat we door Sedex zijn geverifieerd als een ethisch duurzame werkgever. We hanteren hoge ethische normen in de hele toeleveringsketen. We werken alleen met leveranciers die ook aan deze normen voldoen.

Door werknemers geleid bedrijf sinds 2022
In 2022 droeg oprichter Nick Brown het management van het bedrijf over aan de nieuw opgerichte Employee Ownership Trust, wat betekent dat het bedrijf nu wordt geleid door zijn eigen werknemers. Dit betekent dat de duurzame ontwikkeling van het bedrijf een hoge prioriteit blijft houden.

Nikwax streeft ernaar om tegen 2025 nog meer mijlpalen op het gebied van duurzaamheid te bereiken. Het doel is om de wereld leidende fabrikant van reinigende en impregnerende producten voor outdoorkleding te worden, met behulp van innovatieve, effectieve, schone en duurzame technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *